vergoeding

Vergoedingen chiropractie 2015

Ook in 2015 worden de chiropractische behandelingen vergoed door

vergoedingde ziektekostenverzekeraars. De behandelingen gaan niet ten koste van uw eigen risico. Het eigen risico is namelijk alleen van toepassing op de basisverzekering. De vergoeding gebeurt zoals altijd vanuit het aanvullende pakket. De vergoeding verschilt dus ook per verzekeraar en per pakket. Als u op de afbeelding klikt heeft u een onafhankelijk overzicht van alle verzekeringen.

Kijkt u goed naar uw oude polis en de aanbieding die u gekregen heeft voor het nieuwe jaar. De mate van vergoeding is mogelijk veranderd en ook is soms de maandpremie relatief laag gehouden maar betaalt u een (beduidend) hoger eigen risico dan het verplichte eigen risico van € 375. Let u dus goed op zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Het kan de moeite waard zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dat mag één keer per jaar en moet dan voor 1 januari 2015 schriftelijk gebeuren. U heeft vervolgens tot 1 februari 2015 de tijd om een nieuwe verzekeraar te zoeken; die gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari in.
Als u al voor 1 januari een nieuwe zorgverzekeraar heeft uitgekozen dan regelt die de overstap en hoeft u zich niet zelf uit te schrijven bij uw oude verzekering.

Let u uiteraard niet alleen op de vergoedingen van de chiropractische behandelingen, maar ook op het gehele pakket dat wordt aangeboden en de kosten die u verwacht te maken.