vergoedingen

Vergoedingen chiropractie 2020

vergoedingenAlleen tot 1 januari 2020 kunt wisselen van zorgverzekeraar. 

U heeft van uw zorgverzekeraar inmiddels een aanbod gekregen voor uw verzekering van volgend jaar. Er zijn dit jaar erg veel veranderingen doorgevoerd in verband met de toenemende zorgkosten. Vaak is de premie verhoogd en/of de dekking versoberd; niet alleen voor chiropractie maar ook voor andere therapieën.

Verzekeraars lijken nog niet geïnteresseerd in preventieve zorg. Terwijl bij lage rugklachten is aangetoond dat de grootste kostenpost niet de behandeling is maar het ziekteverzuim en de uitkering bij arbeidsongeschiktheid (ruim € 3.5 miljard per jaar in Nederland). Ook maken dure en onnodige onderzoeken de zorg steeds duurder.

Als u voor 1 januari 2020 niets doet, dan blijft uw oude verzekering automatisch doorlopen en accepteert u de nieuwe premie en polisvoorwaarden!

Zorgverzekeraars mogen zelf bepalen wat ze in hun aanvullende verzekering vergoeden en wat ze willen wijzigen ten opzichte van andere jaren. Omdat de verschillen aanzienlijk zijn is het verstandig de aanbieding die u van uw huidige zorgverzekeraar heeft gekregen te vergelijken met andere verzekeraars.

Als u besluit om over te stappen, dan moet u zich schriftelijk voor 1 januari afmelden bij uw verzekeraar. Let op dat u dan niet alleen uw basisverzekering opzegt maar ook uw aanvullende verzekering! Als u uw basisverzekering en aanvullende verzekering bij verschillende maatschappijen heeft dan worden daar extra kosten voor berekend. U heeft dan tot 1 februari om u aan te melden bij uw nieuwe zorgverzekering. 

Schermafbeelding 2019 11 27 om 14.14.28Als u voor 1 januari overstapt dan kunt u ook gebruik maken van de overstapservice. Uw nieuwe verzekeraar regelt dan dat uw oude zorgverzekering wordt stopgezet. U heeft 14 dagen bedenktijd om kosteloos te annuleren.

Kiest u voor een restitutiepolis dan heeft u volledig vrije zorgkeuze. Bij een naturapolis bent u afhankelijk van de contracten die de zorgverzekeraar heeft afgesloten met zorgverleners. Het is dan mogelijk dat u niet overal terecht kunt en niet alles vergoed krijgt.

Kijkt u uiteraard niet alleen naar de chiropractische vergoedingen maar naar het hele pakket en naar wat voor u van toepassing is.

Door op de afbeelding te klikken komt u op de website www.chiropractievergoeding.nl waar u een actueel overzicht vindt van de vergoedingen van alle zorgverzekeraars. Als u in het document klikt op de naam van de zorgverzekeraar dan komt u op de website van die verzekeraar teercht.