Mooph

Sta op voor je rug!

Mooph
Sta op voor je rug! is een campagne van de Nederlandse Chiropractoren Associatie. Deze publiekscampagne is gekoppeld aan het 40-jarig bestaan van onze beroepsvereniging.  Door op de bovenstaande afbeelding te klikken komt u op de site ‘Sta op voor je rug!’.

Dit jubileum wordt gevierd met een congres op vrijdag 16 oktober. Hier spreken onder andere Professor Jeekel van de Erasmus Universiteit, Ingrid Hendriksen van TNO, Duco Bouwens van Nederland in Beweging, Olympisch Kampioen Jochem Uytdehaage en The Iceman Wim Hof over het belang van bewegen.
Doordat we steeds minder lichamelijk werk doen, zijn wij als Nederlanders inmiddels “Europees Kampioen Zitten”. We zitten volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau zelfs meer dan alle andere Europeanen!

wsdOp 16 oktober is het World Spine Day (Wereld Wervelkolom Dag) met aandacht voor preventie, voorlichting en behandeling van klachten van de wervelkolom. Er wordt dit jaar extra aandacht gevestigd op het belang van bewegen voor de rug. Bewegen niet alleen goed voor uw spieren en gewrichten. Het is ook van groot belang voor uw hart en bloedvaten, uw longen, uw spijsvertering en zelfs uw hersenen!

Mocht u, ondanks uw inspanningen, dan toch vaak of langdurig moeten zitten, kijk dan even naar deze link waar u informatie vindt hoe u het best uw werkplek kunt inrichten.

Vanwege het congres op vrijdag 16 oktober is de praktijk die dag gesloten.