Recht Je Rug volwassenen oefeningen

Recht Je Rug© Nederland

Recht Je Rug volwassenen oefeningenRECHTJERUG© is een 3-minuten oefenprogramma voor de rug. Regelmatige training bevordert het evenwicht, de kracht en de flexibiliteit van rugspieren en wervelkolom. RechtjeRug dag 16 oktober 2013.Binnenkort is het weer zover. Op 16 oktober a.s. is het Wereld wervelkolom dag. De gelegenheid bij uitstek om het RECHTJERUG© programma onder de aandacht te brengen.

Het RECHTJERUG© programma is de Nederlandse versie van het Internationale oefenprogramma dat als wereldwijd initiatief van (para)medisch specialisten is ontwikkeld met als doel gewrichtsklachten te verminderen.RECHTJERUG© Nederland is gebaseerd op de Straighten Up campagnes in onder andere de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië en bestaat uit een aantal eenvoudige en leuke (!) oefeningen voor jong en oud die binnen 3 minuten uitgevoerd kunnen worden. De oefeningen zijn voor de rug, wat tandenpoetsen is voor het gebit, namelijk dagelijks onderhoud.

RECHTJERUG Nederland

RECHTJERUG© Nederland is een initiatief van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) in samenwerking met de Bone & Joint Decade.
De NCA wil de Nederlandse bevolking uitnodigen om deel te nemen aan het programma om zodoende de gezondheid van de wervelkolom te bevorderen. Het programma ter preventie van rugklachten is een belangrijke dagelijkse aanvulling op een actieve levensstijl.
In de RECHTJERUG© folders kunt u zien hoe gemakkelijk de oefeningen uit te voeren zijn. De oefeningen zijn zo ontwikkeld dat ze voor vrijwel iedereen goed te doen zijn.
Ook voor kinderen is het oefenprogramma een belangrijke aanvulling op de dagelijkse routine. In de kinderfolder op deze website vindt u Jara en Joep, de RECHTJERUG© kinderen. Zij laten u op een leuke manier zien hoe uw kinderen het programma kunnen uitvoeren.
Het RECHTJERUG© programma is ontwikkeld om mensen te helpen hun houding te verbeteren door dagelijks oefeningen te doen en daarmee rugklachten te voorkomen.
Het RECHTJERUG© programma komt oorspronkelijk uit Amerika, waar het bekend als ‘Straighten Up America’, al snel een groot succes werd. 
Na Engeland en Australië introduceert nu ook de NCA het programma in Nederland.
Imiddels worden in een aantal landen  de oefeningen op school dagelijks uitgevoerd. 

Hier vindt u de folders voor  volwassenen en kinderen:

     Recht je rugRecht Je Rug kinderen