vergoedingen

Ook in 2019 geldt voor chiropractie géén verplicht eigen risico van €385.

vergoedingenZo aan het einde van het jaar is het verstandig om uw zorgverzekering weer eens onder de loep te nemen.

Tot 1 januari 2019 is de enige mogelijkheid dat u kunt wisselen van zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars mogen zelf bepalen wat ze in hun aanvullende verzekering vergoeden en wat ze willen wijzigen ten opzichte van andere jaren. Ook dit jaar zijn er dus weer de nodige veranderingen. Omdat de verschillen aanzienlijk zijn is het verstandig de aanbieding die u van uw huidige zorgverzekeraar heeft gekregen te vergelijken met andere verzekeraars.

Kijkt u uiteraard niet alleen naar de chiropractische vergoedingen maar naar het hele pakket en naar wat voor u van toepassing is.

Als u besluit om over te stappen, dan moet u zich schriftelijk voor 1 januari afmelden bij uw verzekeraar. Let op dat u dan niet alleen uw basisverzekering opzegt maar ook uw aanvullende verzekering! Als u uw basisverzekering en aanvullende verzekering bij verschillende maatschappijen heeft dan worden daar extra kosten voor berekend. U heeft dan tot 1 februari om u aan te melden bij uw nieuwe zorgverzekering. Als u voor 1 januari overstapt dan kunt u ook gebruik maken van de overstapservice. Uw nieuwe verzekeraar regelt dan dat uw oude zorgverzekering wordt stopgezet. U heeft 14 dagen bedenktijd om kostenloos te annuleren.

Kiest u voor een restitutiepolis dan heeft u volledig vrije zorgkeuze. Bij een naturapolis bent u afhankelijk van de contracten die de zorgverzekeraar heeft afgesloten met zorgverleners. Het is dan mogelijk dat u niet overal terecht kunt en niet alles vergoed krijgt.

Als u niets doet blijft uw oude verzekering automatisch doorlopen en accepteert u de nieuwe premie en polisvoorwarden!

Door op de afbeelding te klikken komt u op de website www.chiropractievergoeding.nl waar u een actueel overzicht vindt van de vergoedingen van alle zorgverzekeraars.

Mocht u lid zijn (of worden) van Evean ledenvereniging dan heeft u bij UNIVÉ, Avéro Achmea, De Friesland, Menzis en Zilveren Kruis een betere vergoeding! Dit kost u €20,50 per kalenderjaar per gezin.