Nieuws

In bed met rugklachten?

Is bedrust een goede remedie tegen rugklachten?Nieuws
De eerste gedachte bij lage rugklachten is vaak: ik ga in bed liggen en laat mij maar met rust, ik kom er pas uit als het over is. Helaas zorgt u er op die manier voor dat het herstel alleen maar langer gaat duren. Juist in beweging blijven bespoedigt het herstelproces. Uiteraard is het wel van belang om dat op een verstandige manier te doen: rustig wandelen en fietsen werkt uitstekend, net zoals rustig wat rekken en strekken of wat yoga oefeningen doen.
Uit onderzoek blijkt dat bedrust er voor zorgt dat de doorbloeding van de spieren en de beweeglijkheid van de gewrichten dramatisch afneemt. Ook wordt het kraakbeen in de gewrichten zachter/kwetsbaarder en nemen kracht, conditie en coördinatie af. De rug- en nekspieren hebben vooral de neiging om tijdens de bedrust in een verkrampte toestand te blijven. Rustig blijven bewegen heeft ook een positief effect op uw hart en longen, spijsvertering en zeker uw humeur. Lang zitten is overigens net zo slecht als lang liggen. 

Afgezien van deze lichamelijke factoren zien we ook dat de stress toeneemt en dat patiënten vaak bang worden om te bewegen waardoor de kans op chronische klachten uiteindelijk groter wordt. Hoewel chroniche rugklachten ook te behandelen zijn, is het verstandiger om uw uiterste best te doen dit te voorkomen.Yoga stretch Als de pijn echt heel hevig is, dan is het uiteraard wel toegestaan om af en toe een half uurtje te gaan liggen; dan niet op de bank maar in bed! Als u zwaar lichamelijk werk doet dan is het, met het oog op een spoedig herstel, verstandig om uw werkzaamheden aan te passen. Ook bij bepaalde sporten loopt u meer risico als u last heeft van uw rug. Fanatiek sporten met een pijnstiller of een spierverslapper vergroot de rugproblemen alleen maar. Rustig bewegen is goed, het lichaam zwaar belasten niet!

Uw chiropractor is de aangewezen persoon om u te adviseren wat in uw situatie het meest verstandig is om te doen. De chiropractor zorgt er met zijn behandeling voor dat de gewrichten weer goed in beweging komen en dat de spieren hun overmatige spanning kwijtraken. Daardoor kunt u snel weer pijnvrij functioneren. Door meer dan 20 jaar ervaring kunnen we uitstekend bepalen welke behandeling en adviezen in uw geval van toepassing zijn. 

Twijfelt u of we iets voor u kunnen betekenen, maak dan gebruik van ons vrijblijvende informatie-consult. Er is geen verwijzing nodig en de chiropractische behandelingen gaan niet ten koste van uw eigen risico. Belt u wel even voor een afspraak zodat we voldoende tijd voor u in kunnen plannen: 072 5339963.