Selfie

Guy Klooster op werkbezoek bij AC Milan

SelfieIn mei van dit jaar heeft Guy een week doorgebracht bij de voetbalclub AC Milan, samen met Jean-Pierre Meersseman, de Belgische chiropractor en oprichter van het Milan Lab op het Milanello trainingscomplex van AC Milan. Hier trainen de spelers niet alleen maar worden ze ook behandeld om optimaal te kunnen functioneren.

Tijdens deze week werd er niet alleen tijd besteed aan de screening en behandeling van spelers, maar vooral ook gestreefd naar verrijking van kennis en behandeltechnieken binnen het chiropractische vakgebied.

Zo werd er die week op drie locaties gewerkt: het Centro Medico UMA, het JPM Chiropractica Como en het Milan Lab Milanello.

Het Centro Medico UMA is de grootste praktijk voor chiropractie in Milaan, waar naast 4 chiropractoren ook nog 3 specialisten (orthopedie en neurologie), 2 huisartsen en 2 tandartsen werkzaam zijn. Hier werd op de dinsdag- en vrijdagochtend veel gewerkt met patiënten met voornamelijk neurologische klachten.

GK 3In het JPM Chiropractica COMO van Jean-Pierre Meersseman werken 8 chiropractoren, 4 specialisten op het gebied van de neurologie en orthopedie en 4 huisartsen. Ook is er een afdeling met 5 tandartsen onder leiding van Francesca Luraghi (de vrouw van Jean-Pierre). Deze praktijk is gespecialiseerd in diepgewortelde klachten. Er wordt veel samengewerkt met de tandartsen om de stand van de kaak aan te passen en zo ook de spanning op het atlanto-occipitale gewricht (de verbinding tussen nek en hoofd) weg te nemen. Een slecht functionerend kaakgewricht kan veel en ernstige klachten veroorzaken.

Het Milan Lab (op het trainingscentrum Milanello) is één van de meest geavanceerde sportlaboratora ter wereld en is eind jaren ‘80 opgezet door Jean-Pierre Meersseman om ervoor te zorgen dat spelers van AC Milan beter zouden presteren en minder vaak geblesseerd zouden raken.
Mede dankzij de komst van dit sportlaboratorium zijn de prestaties inderdaad verbeterd en het aantal blessures duidelijk verminderd. Vele voetballers en andere topsporters vanuit andere sportdisciplines hebben vanaf de jaren ’90 de weg naar het Milan Lab hebben weten te vinden om beter te presteren en inzicht te krijgen in de testen en behandelmethodes die worden gebruikt door het team van chiropractoren en artsen werkzaam in het Lab.

GK veld

 

Guy heeft tijdens zijn week bij AC Milan vele uren doorgebracht in de catacomben van Milanello om zijn kennis bij te spijkeren en is uitgenodigd om daar in de toekomst terug te komen.