LWK model

7 goede voornemens voor uw rug

Met deze 7 goede voornemens kunt u genieten van een betere rug en een betere gezondheid.LWK model

Deze  duidelijke stappen helpen u op weg naar een gezond 2014!

1- Zorg voor dagelijks minimaal 30 minuten lichamelijke inspanning. Zelfs een half uurtje rustig bewegen heeft al een duidelijke invloed op uw gezondheid. Niet alleen is het gunstig voor uw hart en bloedvaten, ook uw gewrichten en spijsvertering zijn er blij mee. Ook een vermindering van hoofdpijn en migraine kan optreden.

2- Meditatie en yoga kunnen uw stressniveaus verlagen waardoor uw weerstand verbetert en u minder snel ziek wordt.

3- Lach eens wat vaker. Onderzoek toont aan dat regelmatig lachen stress verlaagt en uw hart, longen en spieren activeert. Ook de endorfinen die vrijkomen hebben een positief effect op lichaam en geest.

4- Eet meer groene groente. Een dagelijkse portie groene groente levert de noodzakelijke vitaminen en mineralen om uw lichaam gezond te houden. Het ‘slow-juicen’ is een ideale manier om uw dagelijkse hoeveelheden binnen te krijgen.


5- Stop met roken. Roken heeft een slechte invloed op de doorbloeding. Uw wervelkolom en andere gewrichten lijden daar onder. Blessures herstellen slechter. Dat het slecht was voor uw longen en bloedvaten wist u natuurlijk al. Deze week overleed de derde “Marlboro man” aan de gevolgen van het roken. De eerste twee stierven aan longkanker, nummer drie aan de gevolgen van COPD.

6- Zorg dat u zo dicht mogelijk bij uw ideale gewicht in de buurt komt. Iedere extra kilo is een extra belasting voor uw rug. Ook zien we in de praktijk dat mensen die te zwaar zijn vaak minder bewegen en minder efficiënt bwegen met alle gevolgen van dien. Ook als u maar een deel van het overgewicht kwijt kunt raken is het al de moeite waard.

7- Bezoek bijtijds uw chiropractor. De wervelkolom speelt een essentiële rol in uw gezondheid.  De zenuwen naar uw armen, benen en organen lopen door en vlak naast uw wervels. Stoornissen in uw wervelkolom hebben dan ook een direct effect op uw zenuwstelsel. Helaas heeft u niet altijd door dat er een probleem aan het ontstaan is. Stoornissen kunnen zich daardoor al geruime tijd ontwikkelen voordat er pijnklachten optreden. Chiropractoren helpen u graag om dit soort klachten te voorkomen. Hoe sneller u er bij bent hoe eenvoudiger klachten op te lossen zijn (net zoals bij de tandarts).