Schermafbeelding 2020 03 28 om 14.35.42

Weer een update over onze praktijk

Zoals inmiddels wel duidelijk is voor iedereen: alle praktijken blijven in ieder geval gesloten tot en met dinsdag 28 april. We krijgen hopelijk volgende week duidelijkheid of we er dan weer kunnen zijn voor u. We zijn ons er terdege van bewust hoe vervelend het voor u, als patiënt, is.

Er worden deze week talloze adviezen gegeven hoe we gezond deze periode van quarantaine door kunnen komen; zelfs van onze minister-president Mark Rutte en astronaut André Kuipers. Wij, als chiropractor, staan we hier ook helemaal achter: blijf fit door dagelijks een aantal keren te bewegen (uiteraard met inachtneming van de 1.50 meter).

  • Schermafbeelding 2020 03 28 om 14.35.42Let op uw werkhouding. De Arbo-Unie wordt nu al overspoeld met rug- en nekklachten. Deze, voor u misschien wat ongebruikelijke, oefeningen helpen tegen de nadelige effecten van lang zitten.  https://tb12sports.com/blog/sitting.
  • Zorg voor structuur in de dag door dingen op vaste tijden te doen.
  • Chat, Skype of Facetime regelmatig met vrienden en familie om ze ook even te kunnen zien.
  • Eet gezond en beperk de alcoholinname.
  • Volg niet de hele dag al het Corona-nieuws (ook niet op sociale media). Beperk dit tot een vast moment op de dag en kies de juiste bronnen voor uw nieuws.
  • Durf hulp te vragen als u dat nodig heeft.
  • Ga niet de hele dag Netflixen. Vul de dag met achterstallige klussen, lees een boek of volg een onlinecursus.

En voor al onze patiënten die oefeningen van hun chiropractor hebben gekregen geldt ook: blijf die oefeningen doen.

oersterkEr zijn bijvoorbeeld interessante Podcasts te luisteren van Richard de Leth (van het concept Oersterk). Hierin interviewt hij een aantal experts op het gebied van een gezonde levensstijl.

https://oersterk.nu/podcasts/

Een interessant boek om te lezen is van Dan Buettner met de verklaring waarom in een aantal gebieden op onze planeet de mensen op een gezonde manier heel oud kunnen worden.

https://www.roosenberg.nl/nieuws/115-de-blauwe-zones

Hoewel ik dit onderwerp in het verleden op onze website heb gezet met de gedachte: weinig tijd en toch fit, komt het nu mooi van pas omdat we deze oefeningen gewoon thuis kunnen doen.  

https://www.roosenberg.nl/nieuws/99-weinig-tijd-en-toch-fitSchermafbeelding 2020 03 28 om 14.19.13

Hier kunt u alle uitzendingen van Nederland in Beweging terugkijken en meedoen. 

https://www.uitzendinggemist.net/programmas/346-Nederland_in_Beweging.html

Hier is nog eSchermafbeelding 2020 03 28 om 14.15.14en link met meer uitdagende oefeningen van American Football grootheid Tom Brady. Hij gaat uit van een dertig dagen programma maar hopelijk hoeft u niet al die dagen in quarantaine te blijven. Trainen met een elastiek is op deze manier uitdagend en inmiddels ook in de topsport gebruikkelijk. 

http://wp.tb12sports.com/wp-content/uploads/2020/03/At-Home-Workout-Program.pdf

Mocht u vragen hebben, twijfel dan niet en stuur ons een e-mail, dan nemen wij contact met u op. We wensen u een goede gezondheid en hopen u spoedig weer te zien.