Dry Needling in de praktijk

Dry Needling is een nieuwe behandelmethode voor patiënten met klachten aan spieren en gewrichten. 

Door met een dunne acupunctuurnaald een Triggerpoint in de spier aan te prikken ontspant de spier zich en beweegt u beter.

Triggerpoints zijn gevoelige verhardingen (spierknopen) in spieren. Vaak is er ook sprake van stijfheid en verlies van kracht. De pijn door een Triggerpoint is meestal niet alleen op de plek van de spierknoop maar straalt ook uit.

Triggerpoints met de bijbehorende klachten ontstaan onder andere door verkeerde bewegingen, een slechte houding, een ongeval, stress en te weinig beweging. Veel patiënten met bijvoorbeeld rug- en nekklachten, hoofdpijn of een tenniselleboog hebben dan ook pijnlijke Triggerpoints in hun spieren.

De naald die gebruikt wordt is zo dun dat het inbrengen zelden gevoelig is, als de spierknoop wordt aangeprikt kan dat een schokje geven. Er wordt dus niets geïnjecteerd! 

Vaak wordt direct een verbetering ervaren. Het is belangrijk om na de behandeling rustig in beweging te blijven zodat de spieren los blijven. Vaak geeft uw chiropractor dan ook specifieke oefeningen ter ondersteuning van het resultaat.

Met name bij langdurige spierklachten is Dry needling in combinatie met chiropractie een effectieve manier om verkrampte spieren te ontspannen en beter te functioneren. Ook bij Praktijk Chiropractie Roosenberg is de mogelijkheid om door middel van Dry Needling behandeld te worden.  

Het filmpje is een animatie van wat er gebeurt tijdens een Dry Needling behandeling.