WhatsApp Image zoom

Annemarie is gepromoveerd en is nu ‘doctor Annemarie’

WhatsApp Image zoomOp 16 december jongstleden heeft Annemarie met succes haar proefschrift verdedigd. Vanwwege de corona maatregelen kon dit niet op de Vrije Universiteit plaatsvinden. Helaas dus ook geen gasten en geen groot feest. Het was nu een volledig digitale promotie via de webcam; met ook de opponenten en begeleiders thuis in toga achter de computer.

Het onderwerp van het proefschrift is “Chiropractic diagnosis and treatment of low back pain”. Tijdens de verdediging van het proefschrift kreeg Annemarie eerst de gelegenheid om in tien minuten en in ‘lekentaal’ uit te leggen wat ze de afgelopen jaren heeft onderzocht en wat er in haar proefschrift van 349 bladzijden stond. Dat was nog een hele uitdaging aangezien het promotietraject, zoals gebruikelijk, jaren duurde en uiteindelijk resulteerde in 7 artikelen voor zeer gerespecteerde vaktijdschriften. Termen als ‘individual participant data meta-analyses’ zijn voor de leek vaak toch wat lastig te begrijpen.

WhatsApp Image AnnemarieNa het lekenpraatje begon de eigenlijke verdediging van het proefschrift en hoewel er door sommige opponenten lastige vragen werden gesteld, werd ze door alle opponenten geprezen voor de  kwaliteit van haar onderzoeken en de enorme hoeveelheid werk die ze heeft verricht. 

Op de vraag waarom Annemarie onderzoek doet, is het antwoord altijd: voor mijn patiënten, voor mijn collega’s en ik houd nu eenmaal van een uitdaging. Tijdens de lofrede die aan het einde van de promotie werd uitgesproken werd het nog het mooist gezegd: Annemarie, je zoekt de schijnwerpers dan wel niet zelf op maar door de kwaliteit van je werk zoeken de schijnwerpers jou inmiddels op. 

A
WhatsApp Image happyjpegnnemarie blijft naast haar werk in de praktijk ook in deeltijd op de VU werken en ze mag zich nu ‘doctor’ noemen. 

Als u hier klikt dan ziet u het lekenpraatje’ en hier ziet u de introductie en complimenten van de opponenten en een deel van de afsluitende lofrede.