A- A A+
Onze praktijk is sinds 1993 gevestigd aan de Kennemerstraatweg 69 in Heiloo. Begonnen met een parttime bezetting, werken we tegenwoordig met drie chiropractoren en drie assistentes.


Patiënten uit Heiloo en de wijde omtrek hebben de weg weten te vinden naar onze praktijk. Niet alleen via een verwijzing van hun arts of therapeut, maar zeker ook op aanraden van andere tevreden patiënten.

We hebben de beschikking over 4 behandelkamers, 2 kamers voor het onderzoek en een extra spreekkamer. Hierdoor hebben we de ruimte die we nodig hebben om met drie chiropractoren tegelijk te werken.

Bij Praktijk Chiropractie Roosenberg werken we met drie chiropractoren: Martin Roosenberg, Annemarie Roosenberg- de Zoete en Shirley Xing. Gelukkig worden we uitstekend ondersteund door onze drie secretaresses Cobi, Jacqueline en Andrea. 
We zijn in onze praktijk breed georiënteerd op het gebied van chiropractie, sport, bewegen en wetenschap. Deze achtergrond, gecombineerd met nascholing en intercollegiaal overleg, garandeert dan ook: een gezonde visie!
We bezoeken zeer regelmatig congressen en volgen opleidingen in binnen- en buitenland om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

ZAB 4749Martin Roosenberg ging vanwege zijn interesse in sport en bewegen eerst studeren aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen.

Na daar in aanraking te zijn gekomen met chiropractie besloot hij, na het succesvol afronden van de ALO, naar het Anglo European College of Chiropractic in Engeland te gaan alwaar hij in 1992 afstudeerde. Sindsdien is hij geregistreerd bij de Fédération Internationale de Chiropractique du Sport (FICS) en de International Academy for Sportscience (IAS). 

Via de sportchiropractie belandde hij op werkbezoek in Milanello, het hightech trainingscentrum van AC Milan en was hij als chiropractor actief bij de wereldkampioenschappen schaatsen in Heerenveen.

Martin is jaren secretaris van de NCA geweest en heeft momenteel zitting in het Hof van Discipline van de Stichting Chiropractie Nederland. Ook werkt hij als examinator voor de Nederlandse Chiropractoren Associatie en de Belgische Vereniging van Chiropractors.

In zijn vrije tijd sport hij graag en leest hij veel. In 2016 beklom hij met "Iceman Wim Hof" in 29 uur de Kilimanjaro in Tanzania.
Tevens is hij de trotse vader van Anne, Bart en Charlotte en getrouwd met Annemarie.

ZAB 4748

Annemarie Roosenberg-de Zoete
besloot, na even geneeskunde te hebben gestudeerd, toch voor chiropractie te kiezen.

Ze studeerde af in 1990 aan het Anglo European College of Chiropractic en is ook in het bezit van de specialisatie in de sportchiropractie. Tevens is zij actief in het wetenschappelijk onderzoek als gediplomeerd Epidemiologe.

Ze is als zodanig ook lid van de wetenschapscommissie van de NCA. Eerder onderzoek van haar werd gepubliceerd in het toonaangevende vakblad “Spine”. In 2003 won ze samen met radioloog Dr. Algra de "Pieter van Foreest Prijs" voor het beste onderzoek vanuit het Medisch Centrum Alkmaar. Haar onderzoeken hebben inmidels geleid tot publicaties in gerennomeerde vakbladen zoals de British Medical Journal. 
Op 16 december 2020 promoveerde Annemarie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op het onderwerp "Chiropractic diagnosis and treatment of low back pain".

Momenteel werkt Annemarie, naast haar werk in de praktijk, ook deeltijds op de VU. Haar vrije tijd brengt Annemarie graag sportief en creatief door. 

Als echte duizendpoot leest ze ook nog alles en is ze druk met de kinderen.

 

shirley2Shirley Xing is geboren in China en opgegroeid in Canada en was altijd al geïnteresseerd in gezondheid.


Tijdens haar studie scheikunde aan de Universiteit van Victoria in Canada kwam Shirley voor het eerst in aanraking met chiropractie. De positieve resultaten deden haar besluiten om na het afronden van haar studie scheikunde in 2006 een carriere switch te maken en chiropractie te gaan studeren.


Shirley studeerde aan het Canadian Memorial College of Chiropractic (CMCC) in Toronto. Daarnaast deed ze onderzoek, was ze actief betrokken in het studentenleven, gaf ze yogales en deed ze vrijwilligerswerk.
Na haar afstuderen reisde ze Europa door en werkte ze als chiropractor in Duitsland. Een bezoek aan Nederland gaf haar echter direct het gevoel van thuiskomen waarop Shirley besloot zich blijvend in Nederland te vestigen.


Het is haar passie om mensen door middel van chiropractie en voorlichting te helpen een gezonde en actieve levensstijl te leiden. In haar vrije tijd geniet ze van yoga, wandelen, fietsen, tuinieren en artistieke activiteiten.

Shirley spreekt uiteraard Nederlands maar ook Engels en Chinees.

 

 

 

cobi2Cobi heeft in het verleden als directiesecretaresse gewerkt en werkt sinds 2001 met veel plezier 2 dagen per week in de praktijk. Vooral het contact met patiënten geeft haar veel voldoening.  Ze is getrouwd en heeft 2 volwassen dochters. In het weekend wandelt en fietst ze graag en is ze regelmatig te vinden in de sportschool. 

 

ZAB 4729Jacqueline werkt sinds september 2011 met veel plezier in de praktijk. Daarvoor heeft zij onder andere jarenlang gewerkt bij Postkantoren. Sinds 1998  woont zij in Limmen met haar man, zoon en dochter. Na twee maal de Nijmeegse Vierdaagse gelopen te hebben, doet zij nu  aan fitness en hardlopen. Tijdens haar vakanties bezoekt zij graag andere landen.
 
 
 
 
ZAB 4738Andrea is geboren en getogen in Heiloo en werkte een aantal jaren als directiesecretaresse en vertaalster. Ze is getrouwd en heeft een volwassen zoon en dochter. Ze werkt nu al weer jaren met veel plezier in onze praktijk en hoopt ons team nog lange tijd te mogen assisteren. Andrea vindt het mooi om dagelijks  te zien hoeveel patiënten door middel van chiropractie geholpen kunnen worden.