A- A A+

Ik heb pijn in mijn rug. Heeft het zin om een afspraak te maken, terwijl er volgens de röntgenfoto’s en MRI-scan niets aan de hand is?

Antwoord: ja, uit onderzoek blijkt dat bij 95% van de mensen met rug- en nekklachten geen duidelijke afwijkingen te zien zijn op de röntgenfoto’s. Ook MRI-scans laten niet altijd een verklaring zien voor de klachten die een patiënt ervaart. Als er op de foto’s geen afwijkingen zijn, duidt dat er op dat de klachten hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt worden door een slecht functioneren van de wervelkolom en niet door ernstige structurele afwijkingen. Juist die klachten zijn door chiropractoren goed te behandelen.
rugpijn

Kan ik naar een chiropractor, terwijl ik al aan mijn rug geopereerd ben?

Antwoord: ja, helaas gebeurt het dat een groep patiënten die al geopereerd is alsnog klachten houdt. Ook kan u na een operatie opnieuw last krijgen van uw rug. Chiropractoren kunnen dan in veel gevallen voorkomen dat die klachten verergeren. Wacht dus niet tot het te laat is. Als u zich afvraagt of uw chiropractor in uw situatie kan helpen, dan kan het verstandig zijn om een vrijblijvend informatie consult te boeken.

Ik heb nu geen klachten, maar kan ik een afspraak maken voor een gesprek en onderzoek ter controle?

Snel weer in balans en in bewegingAntwoord: ja, het gebeurt steeds vaker dat patiënten niet wachten tot het helemaal mis is. U kunt uw chiropractor om advies vragen wat de beste manier is om zo goed mogelijk met uw rug om te gaan om zodoende klachten in de toekomst te voorkomen. Een vrijblijvend informatie consult is mogelijk als u zich afvraagt of een chiropractor iets voor u kan betekenen. Tijdens het gesprek en korte onderzoek vormt de chiropractor zich een beeld om u zo goed mogelijk te adviseren.

Er volgt tijdens het informatie consult geen behandeling en het  is geen vervanging voor het eerste consult. Dat is uitgebreider en wordt vrijwel altijd aansluitend gevolgd door de eerste behandeling.

Aan deze service zijn géén kosten verbonden. Deze consulten vinden alleen plaats op afspraak en op basis van beschikbaarheid. Dus loopt u niet te lang door met uw klachten en belt u even voor een afspraak dan weet u meteen waar u aan toe bent en of de chiropractor iets voor u kan doen.

 

Ik ga zo af en toe eens door mijn rug, maar herstel daar uiteindelijk vanzelf weer van. Is het verstandig om toch eens naar een chiropractor te gaan?

BergafwaardsAntwoord: ja! Sommige mensen hebben zo vaak last van hun rug dat ze het gewoon gaan vinden. Pijn is natuurlijk niet normaal. Het betekent dat er iets niet in orde is. Als u door uw rug gaat, terwijl u de krant opraapt, betekent dat dat de rug in een zeer slechte staat is.

Een normale en gezonde rug hoort daar tegen te kunnen. U loopt nu het risico dat uw klachten steeds vaker terugkeren en steeds trager herstellen. Tevens riskeert u chronische rugklachten te ontwikkelen.