A- A A+
Wat gebeurt er tijdens het eerste consult bij de chiropractor?

FormulierenTijdens het eerste consult vindt er, na het invullen van een vragenlijst, een gesprek plaats over uw specifieke klachten en uw algehele gezondheid om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van uw klachten. Ook worden er vragen gesteld over uw medische voorgeschiedenis, levensstijl, werkzaamheden, hobby’s en sport. Daarna volgt er een grondig lichamelijk onderzoek waarbij de chiropractor gebruik maakt van een aantal chiropractische, neurologische en orthopedische testen om zoveel mogelijk informatie te krijgen over uw specifieke klachten.

Tijdens het onderzoek wordt ook gebruik gemaakt van testen volgens de toegepaste kinesiologie. Hierbij kijkt de chiropractor niet alleen naar de klacht zelf, maar vooral naar de oorzaak waardoor de klacht is ontstaan.

MRI LWKNa het gesprek en het onderzoek wordt u uitgelegd wat er gevonden is tijdens het lichamelijk onderzoek, wat de diagnose is, of u in aanmerking komt voor behandeling, wat u er zelf aan kunt doen en wat de prognose is. U wordt bijvoorbeeld ook geadviseerd op het gebied van oefeningen, sport en ergonomie. Omdat u als patiënt ook een duidelijke rol kunt spelen in het herstelproces, vertellen we u wat u beter wel en wat u beter niet kunt doen.

In de meeste gevallen wordt er tijdens het eerste consult ook direct de eerste behandeling gegeven.
Een belangrijk kenmerk van de chiropractie is dat het behandelplan wordt aangepast aan de specifieke situatie van de patiënt. Dat betekent dat er geen standaard behandeling is, maar dat er per patiënt gekeken wordt naar wat er nodig is en wat de mogelijkheden zijn.