A- A A+

Is een chiropractor een ‘kraker’?

Antwoord: nee, chiropractoren hebben een vijfjarige fulltime opleiding gevolgd op universitair niveau, gevolgd door een stagejaar en nog een examen. ‘Krakers’ zijn mensen die een weekendcursus hebben gedaan. Het is uiteraard onmogelijk om in een aantal weekenden hetzelfde te leren als in een fulltime opleiding.

Ik hoorde van een therapeut die ‘chiropractie ook erbij doet’. Kan dat?

Antwoord: nee, chiropractie is niet iets dat je ‘erbij kunt doen’. Ga dus alleen naar een chiropractor die geregistreerd staat bij de Stichting Chiropractie Nederland. Dan heeft u de garantie dat het om een echte chiropractor gaat die ter zake kundig is.

Aan welke universiteit kan ik chiropractie gaan studeren?

Antwoord: helaas is het nog niet mogelijk om in Nederland chiropractie te studeren. Alle chiropractoren hebben dus hun opleiding in het buitenland gehad; met name in Engeland, Canada en de Verenigde Staten.

Wat betekenen de letters achter de namen van de chiropractoren?

Antwoord: D.C. betekent: ‘Doctor of Chiropractic’. Het is de titel die aangeeft dat iemand afgestudeerd chiropractor is. M.Sc. en B.Sc. betekenen ‘Master of Science’ en ‘Bachelor of Science’. Dit zijn universitaire titels die internationaal gebruikt worden.