A- A A+
AECC CollegeChiropractie is, al meer dan een eeuw, een natuurlijke vorm van geneeskunde waarbij de wervelkolom en het zenuwstelsel centraal staan, omdat veel gezondheidsproblemen daar hun oorsprong in kunnen vinden. Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het herkennen, herstellen en voorkomen van deze problemen.

De chiropractor gebruikt hierbij zowel algemeen medische als specifieke chiropractische methoden en technieken waarbij ook naar de algehele gezondheid en leefgewoonten wordt gekeken. Het lichaam wordt dus als een harmonische eenheid gezien. Chiropractoren behandelen dus ook meer dan alleen maar rugklachten. Ze zoeken de oorzaak van uw klachten, geven een doeltreffende behandeling en goede adviezen zodat u van een betere gezondheid kunt genieten.

Het woord ‘chiropractie’ is afgeleid van ‘Cheiro’ en ‘Prattein’, wat ‘gedaan met de hand’ betekent. En dat is ook precies wat chiropractoren doen. Chiropractoren behandelen met hun handen, opereren niet en schrijven geen geneesmiddelen voor. Onderzoek heeft overduidelijk bewezen dat chiropractie en een actieve aanpak effectiever zijn dan medicijnen en bedrust.
 
GraduationHet ruggenmerg is een grote verzameling zenuwen en vormt de verbinding tussen de hersenen en de rest van het lichaam. Het regelt zelfs al onze lichamelijk activiteiten. De wervelkolom beschermt dit ruggenmerg. Stoornissen in het functioneren van de wervelkolom kunnen irritatie van de zenuwen veroorzaken. Hierdoor wordt de doorstroming van zenuwimpulsen gestoord. Dit kan klachten in de rug en nek maar ook elders in het lichaam veroorzaken. De pijn en stijfheid verergeren vaak weer de zenuwirritatie waardoor er een vicieuze cirkel ontstaat.
 
Door de stoornissen in de wervelkolom op te heffen kan het zenuwstelsel weer optimaal functioneren en kunnen de zenuwimpulsen hun doel bereiken. Hierna kan er herstel optreden. Veel patiënten die van hun nekklachten herstellen, merken vaak ook een vermindering van hun hoofdpijn en schouderklachten. Een geblokkeerde bovenrug die weer goed beweegt resulteert vaak ook in een soepele borstkas en makkelijker ademen. Patiënt met lage rugklachten merken tijdens hun herstel dat hun buik en spijsvertering ook beter functioneren.

Een effectieve behandelmethode voor jong en oudNiet goed werkende gewrichten kunnen plotseling ontstaan door bijvoorbeeld een val, ongeluk, misstap of verkeerde beweging. Vaak ontstaan de klachten geleidelijk en onopvallend door een verkeerde houding of verkeerd (bijvoorbeeld te eenzijdig) bewegingspatroon waardoor het lichaam geleidelijk overbelast wordt.

Chiropractie: een verstandige keuze.