bmj

Artikel van Annemarie Roosenberg-de Zoete gepubliceerd in The British Medical Journal

bmjZoals u misschien al weet is Annemarie, naast haar werk in onze praktijk, bezig met de laatste loodjes van haar promotieonderzoek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Als onderdeel van dat onderzoek heeft Annemarie samen met collega Sidney Rubinstein het volgende artikel geschreven dat deze week gepubliceerd is in het toonaangevende British Medical Journal.

The BMJ is één van de zes toonaangevende medische tijdschriften in de wereld. Een hele bijzondere prestatie dus voor iemand die nog met haar promotieonderzoek bezig is.

Het onderzoek richtte zich op het effect van manipulatie en mobilisatie bij patiënten met chronische lage rugklachten en het is een systematische samenvatting en analyse van de belangrijkste onderzoeken in de wereld op dit gebied.

Daaruit blijkt dat, vergeleken met behandelingen die nu door artsen geadviseerd worden, de behandeling zoals de chiropractor dat doet effectief is.
De chiropractische behandeling zou dan ook vaker moeten worden geadviseerd door artsen aan hun patiënten.

Door op de afbeelding te klikken kunt u het gehele artikel lezen. We wensen u veel leesplezier. Voor inhoudelijke vragen kunt u het beste bij Annemarie terecht en niet bij Martin of Shirley 😉